7 površin, katere je dobro zaščititi pred vlago

habat Novice
hidroizolacija terase

Vsak lastnik hiše dobro ve, da je zelo pomembno zaščititi svoj objekt pred vdorom vlage. Za to vsekakor poskrbi hidroizolacija. Ko govorimo o hidroizolaciji, govorimo o tanki, za vodo neprepustni foliji, ki zaščiti različne površine objekta pred vdorom vlage. Obstaja nekaj ključnih površin objekta, katere res ne želite izpustiti pri zaščiti objekta. To so vse površine, ki so najbolj pogosto izpostavljene različnim vremenskim vplivom.

Najbolj pomembno je zagotovo to, da poskrbite za hidroizolacijo temeljev. Hidroizolacija temeljev namreč pred vlago varuje zidove, vkopane v zemljo. Pod zemljo vlaga namreč deluje dlje časa kot nad zemljo, zato je to še bolj pomembno. V tem smislu je pomembna tudi hidroizolacija kletnih prostorov, da izoliramo in ustavimo prodor tekoče vode pod pritiskom.

Balkoni, terase in ravne strehe so zagotovo površine, ki so ves čas izpostavljene različnim vremenskim razmeram, kot so na primer padavine, zmrzal, močno segrevanje, nalivi in podobno. S hidroizolacijo teras, streh in balkonov v bistvu poskrbimo za zaščito celotnega objekta.

Pomembna je tudi hidroizolacija kislinskih bazenov in rezervoarjev. Tam se namreč nahajajo kisline, baze oziroma neke agresivne kemikalije, katere je nujno dobro zaščititi in izolirati, saj drugače lahko pride do razjedanja podlage in razpadanja betonskih površin. V končni fazi lahko pride celo do izlivanja nevarnih snovi.

Pri hidroizolaciji vsake izmed teh površin je potrebno upoštevati specifike določene površine. Zato za najbolj optimalno hidroizolacijo lahko poskrbijo strokovnjaki, ki imajo na tem področju ogromno znanja in izkušenj. Pri izvajanju hidroizolacij je namreč izjemno pomembna natančnost in kakovosten izolacijski sloj, saj ob morebitni pomanjkljivi ali nenatančni hidroizolaciji pride do pojava mokrih madežev, plesni, gob, odstopanja talnih oblog, propadanja sten in tako dalje. Stroški sanacije pa so vsekakor višji od stroškov hidroizolacije ob pravilni izvedbi.

Vse naštete površine oziroma površine, za katere boste presodili, da bi potrebovale hidroizolacijo, bodo strokovnjaki opremili z najbolj optimalnim slojem neprepustne folije za zaščito proti vdoru vlage. V kolikor vas torej zanima hidroizolacija, vam svetujemo, da nas čim prej kontaktirate in skupaj se bomo lahko dogovorili o tem, katera vrsta hidroizolacije bi bila najbolj primerna za vaš objekt. Tudi vi poskrbite za ustrezno zaščito svojega objekta in izboljšajte bivanje.