Hidroizolacija stare hiše

habat Novice
injektiranje-proti-kapilarni-vlagi

Ste se mogoče ravno preselili v staro hišo in jo želite prenoviti, da bi bilo bivanje v njej bolj prijetno in kvalitetno? Bi radi poskrbeli, da bi bila stara hiša v boljšem stanju? Potem je zagotovo čas, da začnete razmišljati o tem, kaj vse zajema sanacijo stare hiše. Ko govorimo o prenovi stare hiše, lahko govorimo o različnih storitvah, med drugim tudi o hidroizolaciji. Pri starih hišah je pogosto značilno, da prepuščajo vodo, saj so hiše že nekoliko poškodovane. V tem smislu je pri obnovi stare hiše potrebno poskrbeti za hidroizolacijo, saj le ta bistveno vpliva na kvaliteto in ohranjenost objekta. Gre namreč za storitev, ki poskrbi, da je objekt zaščiten pred vdorom vlage. Vsekakor velja, da so različni vremenski vplivi lahko velik negativen dejavnik na ohranjenost objekta. Če je objekt poškodovan, imajo razne vremenske razmere še večji negativni vpliv. V tem smislu je pomembno, da poskrbimo za ustrezno zaščito pred različnimi vremenskimi razmerami oziroma situacijami, ki bi lahko negativno vplivale na kvaliteto objekta.

Sanacija stare hiše običajno zajema tudi izdelavo toplotne izolacije fasade, pri čemer je potrebno zagotoviti suho podnožje. Suho podnožje namreč pomaga, da vlaga ne prehaja v zid in od tam nadaljne v notranje prostore. Ker so stare hiše običajno brez temeljev ali s slabo hidroizolacijo, je to problem, s katerim se je pri obnovi stare hiše potrebno soočiti. Načini, s pomočjo katerih lahko poskrbite za to so :

  • izdelava prezračevalnega kanala ob temeljih,
  • prerez opečnega zida in vstavitev hidroizolacije,
  • postopno podkopavanje hiše, izdelava novih temeljev in hidroizolacija,
  • hidroizolacija z vlivanjem tesnilne tekočine,
  • itd.

Ko govorimo o hidroizolaciji, govorimo o zaščitnem, za vodo neprepustnem premazu ali foliji. Poznamo več tipov hidroizolacije. Hidroizolacije se med seboj razlikujejo tudi v debelini plasti, kar pa je odvisno od tega, za kakšno površino gre. Strokovnjaki, ki imajo na področju hidroizolacije veliko znanja, vas bodo natančno usmerili, kako lahko s hidroizolacijo pridete do obnovitve stare hiše. Če vas zanima več podrobnosti o obnovi stare hiše s hidroizolacijo in se zanimate za to, kateri način bi bil najbolj primeren za vaš objekt, potem nas kontaktirajte.