Vse, kar morate vedeti o epoksi tlakih

habat Novice
Epoksi tlak

Epoksi industrijski tlaki in poliuretanski industrijski tlaki so najbolj optimalni tlaki za trajna in visoko odporna tla vsakega prostora. V tem smislu so epoksi tlaki odlična rešitev za prav vse prostore, kjer je značilna velika obremenitev podlage in kjer tako ostali tlaki ne bi prenesli obremenitve v takšni intenziteti. Industrijski epoksi in poliuretanski tlaki so namreč izredno odporni na vse vrste mehanskih poškodb, svojo odpornost pa ohranijo tudi ob stiku z različnimi kemikalijami ter ob visokih temperaturnih spremembah. Uporaba epoksi industrijskih tlakov je tako najbolj značilna v raznovrstnih skladiščih, kjer prihaja do uporabe različnih kemikalij, v proizvodnih halah in v drugih prostorih, kjer je uporaba viličarjev in drugih podobnih strojev, pogosta.

Preden se strokovnjaki lotijo polaganja epoksi industrijskih tlakov, ki so zaključni vrhnji del osnovne podlage tal, poskrbijo, da so tla ustrezno pripravljena. To pomeni, da poskrbijo za meritev vlažnosti tal in zbrusijo podlago z brusnimi stroji. Podlaga za kvalitetno izvedbo epoksi industrijskega tlaka namreč ne sme presegati določenega odstotka vlažnosti, poleg tega pa morajo tla pridobiti primerno oprijemljivost in strukturo, kar strokovnjaki dosežejo z brušenjem. Po nanosu osnovnega premaza pa pride na vrsto končna obdelava tal z epoksi tlakom, kateri pa ponuja možnost izvedbe v različnih barvah ter tudi z dekorativnim posipom lističev. O možnostih barv in dekorativnih detajlov epoksi industrijskih tlakov vas bodo seznanili strokovnjaki, ki bodo poskrbeli za to storitev.

Epoksi industrijski tlaki so torej odlična rešitev za vse notranje prostore oziroma za notranja tla različnih objektov. Zunanja tla, ki so izpostavljena vremenskim vplivom, bodo najbolj optimalna s poliuretanskimi industrijskimi tlaki, saj le ti odlično prenašajo temperaturne razlike. V kolikor si torej želite poskrbeti za balkonska tla ali tla na terasi, bodo v tem primeru poliuretanski tlaki najboljši. Če pa je na spisku urejanje tal v notranjosti objekta, vam vsekakor priporočam, da se pozanimate o epoksi industrijskih tlakih.

Kje lahko najdete strokovnjake, ki bodo lahko poskrbeli za kvalitetno polaganje epoksi tlakov? Vsekakor vam na tem mestu lahko svetujem, da se obrnete na podjetje Habat. Gre za podjetje, ki ima na tem področju veliko znanja in izkušenj ter seveda ustrezne in kvalitetne materiale in pripomočke, s pomočjo katerih vam lahko priskrbimo kar najboljšo storitev.