Zakaj je pomembna hidroizolacija terase?

habat Novice
hidroizolacija terase

S prvimi pomladnimi meseci se je začelo obdobje, ko je uporaba terase vedno bolj popularna. Verjetno tudi vi večkrat pomislite na to, da bi si privoščili sprostitev na vaši terasi. Seveda to pomeni, da si boste želeli teraso tudi urediti, da se boste na njej počutili kar se da udobno. Pred tem pa je potrebno poskrbeti za kvaliteto same terase. Pomembno je, kako je terasa grajena, vsekakor pa h kvaliteti terase pripomore tudi hidroizolacija.

Kaj pomeni hidroizolacija terase? Hidroizolacija kot popolna rešitev za trajno zaščito nekega objekta pred različnimi vremenskimi pojavi oziroma vlago, je med drugim izjemno primerna za zaščito teras. Terase so namreč pogosto izpostavljene različnim hudim vremenskim vplivom, med katere spada zmrzal, padavine, sončno segrevanje površine in podobno. Vsi ti vremenski vplivi pripomorejo k nastanku poškodb terase in razpok na podlagi, kar pa vodi v pronicanje vode v material. Voda na ta način povzroča razpadanje materiala. Posledica tega so lahko mokri madeži na terasi, plesen, gniloba, kratek stik na električni napeljavi in podobno.

Pri hidroizolaciji terase gre za material, ki je odporen na vse vremenske vplive, tako na UV sevanje, temperaturne obremenitve, sneg, veter, kot tudi na mehanske poškodbe. Hidroizolacija terase nudi popolno zaščito vaše terase pred vdorom vode.

Naše podjetje izvaja vse vrste hidroizolacij, pri čemer smo izjemno pozorni na natančen in kakovosten izolacijski sloj. Hidroizolacija namreč ne sme biti pomanjkljiva, saj lahko v tem primeru pride do škode. Pri izdelavi poliuretanske hidroizolacije terase ni nobenih šivov in stikov, ki so sicer najbolj šibka točka in pogosto tudi vzrok vdora vode. Poliuretanska hidroizolacija je sicer najbolj enostavna zaščita za dolgotrajno obstojnost materialov, ki zdržijo ekstremne pogoje, poleg tega pa nudijo tudi estetsko dovršen končni izgled.

V kolikor ste presodili, da bi tudi vi morali poskrbeti za hidroizolacijo svoje terase vas torej vabimo, da nas kontaktirate. Zaščitite svojo teraso in si privoščite sprostitev na lepe sončne dni.