Hidroizolacije

hidroizolacije-min

Izvedba hidroizolacije

Hidroizolacija je tanek sloj za vodo neprepustne folije, njen osnovni namen pa je preprečiti vlagi, da bi vdirala v zidove. Pred vlago varuje zidove, ki so vkopani v zemljo, ker tam vlaga deluje dlje časa kot nad zemljo. Proti vdoru vlage pa je treba izolirati vse površine, ki so ji izpostavljene, zato je primerna za zaščito balkonov, teras in ravnih streh, ki so najpogosteje izpostavljeni različnim vremenskim vplivom: zmrzali, padavinam in močnemu sončnemu segrevanju površine.

V podjetju Habat d.o.o. izvajamo vse vrste hidroizolacij, pri izvedbi postopka pa je pomembna natančnost in kakovosten izolacijski sloj. V kolikor je hidroizolacija pomanjkljiva in nenatančna, se bodo na straneh objekta pojavili mokri madeži, plesen in goba, odstopanje talne obloge v kleteh in propadanje sten, stroški sanacije pa bodo razmeroma visoki v primerjavi s stroški ob pravilni izvedbi.

Poliuretanska hidroizolacija ima mnoge prednosti pred ostalimi vrstami hidroizolacije in je zato optimalna rešitev za izvedbo popolnoma neprepustne zaščite pred vodo. Njena prednost je v tem, da je v celoti brezšivna in tako nima šibkih členov v svoji površini. Ker se material poliuretana nanese v tekoči obliki, ta nepredušno zalije celotno površino. Problematična mesta, kot so predeli okoli dimnikov, robovi, sifoni ali razpoke, predhodno dodatno ojačamo z armaturo, ki zagotavlja zaščito vsake najmanjše luknjice ali razpoke. Material poliuretan je odporen proti vsem vremenskim vplivom: UV sevanju, temperaturnim obremenitvam, snegu, vetru, mehanskim poškodbam in nudi popolno zaščito pred vdorom vode.

 

Izolacijo izvajamo na naslednjih elementih in površinah:

Hidroizolacija kletnih prostorov:
S posebnimi in naprednimi materiali izvajamo izolacijo kletnih prostorov  brez odkopa zunanjih kletnih površin, t.j. brez zemeljskih del. Tudi aktivni prodor tekoče vode pod pritiskom se lahko izolira in trajno ustavi s posebnim materialom. Konstantna vlaga in mokre stene se izolirajo s premazom, ki deluje na osnovi kristalizacije, za svoje zorenje pa porabi vlago iz stene. Izvajamo tudi zaustavitev kapilarne vode v stenah z injektiranjem zmesi v zid.

Hidroizolacija tal:
Stari objekti brez hidroizolacije temeljev imajo večni problem z vlago v tlaku, nevarnost pa lahko predstavlja že vsako obilnejše deževje zaradi dviga podtalnice. Pri izvedbi del uporabljamo hidroizolacijske materiale nemškega proizvajalca (Koster) in na prej prevlažna tla izvedemo kateri koli končni tlak: epoksi tlak, keramiko, PVC …

Izolacija kislinskih bazenov in rezervoarjev:
Bazene in rezervoarje, kjer se nahajajo kisline, baze ali druge agresivne kemikalije, je potrebno obvezno dobro zaščititi in izolirati. Takšne kemikalije namreč hitro začnejo razjedati podlago in povzročati razpadanje betonskih površin. V končni fazi lahko močno uničenje betona povzroči izlivanje nevarnih snovi, zato je potrebno dobro zatesniti tudi vse preboje in odtočne cevi iz bazena. S posebnimi dvokomponetnimi materiali lahko hitro in učinkovito izoliramo in zaščitimo površine, v katerih se nahajo agresivne kemične zmesi.

Izolacija streh in balkonov:
Izolacije balkonov, teras in ravnih streh so zelo pomembne, saj s tem zaščitimo celoten objekt pred vdorom vode. Izolacijo izvajamo z bitumenskimi tekočimi premazi, poliuretanskimi premazi ali dvokomponentnimi visoko elastičnimi tesnilnimi premazi, ki so UV obstojni. Zaradi svoje sestave in bele barve odbijajo sončne žarke, s tem pa znižujejo temperaturo podlage in zagotavljajo prijetno hladen občutek. Takšne izolacije so lahko pohodne in končnega videza, lahko pa zagotavljajo tudi hidroizolacijo podlage in dober oprijem za polaganje ploščic ali drugih materialov.

Hidroizolacija je popolna rešitev za trajno zaščito objekta pred vplivi meteorne vode, vlage in drugimi vremenskimi pojavi. Primerna je predvsem za zaščito balkonov, teras in ravnih streh, ki so najpogosteje izpostavljeni hudim vremenskim vplivom, kot je zmrzal, padavine in močno sončno segrevanje površine. Vse to pripomore k nastanku poškodb in razpok na podlagi, zato prične voda pronicati v material in povzroča njegovo razpadanje. Posledica so lahko mokri madeži, plesen, gniloba, pronicanje vode pa lahko v nekaterih delih objekta povzroči tudi škodo in kratek stik na električni napeljavi, če voda pride do nje. Poliuretanska hidroizolacija je optimalna rešitev za izvedbo popolnoma nepropustne zaščite pred vodo.

Gre za material, ki je odporen proti vsem vremenskim vplivom: proti UV sevanju, temperaturnim obremenitvam, snegu, vetru, mehanskim poškodbam ter nudi 100% zaščito pred vdorom vode.

Poleg tega pri izdelavi poliuretanske hidroizolacije ni nobenih šivov ter stikov, ki so ponavadi najšibkejša točka in pogosto vzrok vdora vode. Poliuretanske hidroizolacije so najenostavnejša zaščita za dolgotrajno obstojnost materialov, ki zdržijo ekstremne pogoje, obenem pa nudijo lep končen izgled

Niste prepričani, katere vrste izolacije potrebuje vaš objekt? Kontaktirajte nas in brezplačno vam bomo svetovali!

Slikopleskarstvo Habat d.o.o.

poliuretanska pohodna hidroizolacija terase