Knjiga SILVO HABAT ZLATA ČELADA

Naročite svoj izvod

Notranja in zunanja slikopleskarska dela že več kot

40 let
Pošlji povpraševanje

Barvanje fasad

Barvanje fasad

Zakaj izbrati kakovostno barvanje fasade?

Ne le zato, ker skrbno izbrana barva popestri in polepša videz objekta, temveč tudi zato, ker nova barva ohranja obstojnost fasade, ki po 10 do 15 letih ni več tako odporna kot na začetku. Strošek ponovnega barvanja fasade je občutno manjši od stroška za sanacijo poškodovane fasade. Če fasade pravočasno ne prebarvamo s premazom, se lahko pojavijo poškodbe ometa, ki zahtevajo precej več dela kot redno vzdrževanje fasade.

 

Poskrbimo za varnost

Ker je pri opravilih na višini izjemno pomembno, da veliko pozornosti namenimo varnosti, takšno delo pogosto prepustimo strokovnjakom. Pri Habat d.o.o. uporabljamo visoke varne lestve in delovne odre, s katerimi dosežemo najbolj nevarne površine. Obenem dele, ki jih ne želite prebarvati, zaščitimo s pleskarsko zaščitno folijo ali krep trakom, prav tako pa zaščitimo tla ob zidu. Pa je pri takšnem delu potrebna vsa ta zaščita? Vsekakor. Fasadne barve so namreč izredno obstojne in jih bomo zelo težko očistili iz vseh neželenih površin.

 

Strokovna in natančna priprava površin

V nadaljevanju postopka pripravimo površino za barvanje. Z metlico s fasade očistimo prah in ostale delce, ki se je ne držijo trdno, pri tem pa uporabljamo krtačo in vodo ali pa vrtno cev ali visokotlačni čistilec. Poškodovan omet odstranimo in ga nadomestimo z novim, fasado pa pripravimo za impregnacijo, ki prodre globoko v podlago, jo utrdi, zmanjša njeno vpojnost in bistveno izboljša oprijem notranjih kitov in zidnih barv. Impregnacijo izberemo glede na vrsto podlage in končnega premaza.

 

Preverjeno kakovostni materiali

Ko izbiramo premaz in barvni odtenek, običajno najprej pomislimo na estetski učinek, pogosto pa pozabimo na tehnične in fizikalne lastnosti premaza in zgradbe. Fasadne površine je namreč zelo pomembno zaščititi pred škodljivimi vplivi okolja. Eden izmed glavnih povzročiteljev poškodb fasade je vlaga, ki povzroča rjavenje in nečistoče na fasadi. Izbrati je potrebno takšen premaz in barvni odtenek, ki bo omogočal hitro izmenjavanje vlage in preprečeval preveliko absorbcijo toplotne energije na površino fasade.

 

Smernice za barvanje fasade

Pri barvanju fasade je primerno upoštevati tudi nekaj praktičnih smernic:

  • Fasado barvamo le v ustreznih vremenskih pogojih: temperatura zraka naj bo od 5 °C do 35 °C, za silikatne in apnene barve od 8 °C do 30 °C.
  • Relativna zračna vlaga mora biti manjša od 80 %.
  • Z deli običajno prekinemo, kadar dežuje ali pa močno piha.

Na tržišču je na voljo široka paleta fasadnih barv različnih proizvajalcev. Si želite lepo in barvito podobo vaše hiše, ki bo obenem tudi varna pred vplivi okolja in dolgoobstojna? Pošljite nam povpraševanje in brezplačno vam bomo svetovali ter skupaj našli najbolj primerno rešitev.

Za boljšo predstavo si lahko ogledate naše reference.

Referenčni objekti

Pošlji povpraševanje
Naprej
Hvala za povpraševanje!

Vam bomo odgovorili v najkrajšem
možnem času.

Ok
Hvala za oddano naročilo!

Na navedeni e-mail naslov boste dobili predračun.
Dostava knjige je možna le po plačanem predračunu.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

Ok