Knjiga SILVO HABAT ZLATA ČELADA

Naročite svoj izvod

Notranja in zunanja slikopleskarska dela že več kot

40 let
Pošlji povpraševanje

Barvanje fasade – postopek

Želite hiši povrniti lep videz in preprečiti predčasne poškodbe ometa? Skrbno izbrana barva lepo popestri videz objekta, obenem pa nova barva ohranja obstojnost fasade, ki po 10 do 15 letih ni več tako odporna kot na začetku. Obnovitveno barvanje na vsaj 15 let je torej prvi ukrep za daljšo obstojnost fasade, strošek ponovnega barvanja fasade pa je tako občutno manjši od stroška za sanacijo poškodovane fasade.

Postopek barvanja fasade se začne pri samem ogledu objekta in barvni študiji fasade, ki jo izvedejo strokovnjaki za slikopleskarstvo. Pri Habat d.o.o. vaš objekt pregledamo popolnoma brezplačno in vam svetujemo, kako se lotiti barvanja fasade na ustrezen način ter kakšen premaz in barvni odtenek izbrati.

Ko izbiramo premaz in barvni odtenek, običajno najprej pomislimo na estetski učinek. Si želimo nežno obarvane fasade z belimi okenskimi robovi? Ali pa barvne kombinacije, ki bo pritegnila poglede? Idej in predlogov, kakšno barvo izbrati in kako jo uskladiti z ostalimi elementi hiše in okolico, se poraja nešteto. Pogosto pa pozabimo na tehnične in fizikalne lastnosti premaza in zgradbe. Ker je fasadne površine pomembno zaščititi pred vplivi okolja, je potrebno izbrati takšen premaz in barvni odtenek, ki bo omogočal hitro izmenjavanje vlage in preprečeval preveliko absorbcijo toplotne energije na površino fasade.

Ko izberemo vse materiale, se mojstri pri Habat d.o.o. posvetimo predvsem varnosti in zaščiti, ki sta ključnega pomena pri delih na višini. Poleg postavitve fasadnega odra uporabljamo visoke varne lestve, s katerimi dosežemo najbolj nevarne površine in tako delo opravimo profesionalno. Izvedbo takšnih del je vsekakor najbolje prepustiti rokam strokovnjakov, ki uporabljajo preizkušene tehnike in orodja.

Dele, ki jih ne želite prebarvati (balkoni, okna, vrata itd.) zaščitimo s pleskarsko zaščitno folijo ali krep trakom, prav tako pa zaščitimo tla ob zidu. Fasadne barve so namreč izredno obstojne in jih bomo zelo težko očistili iz vseh neželenih površin.

V nadaljevanju postopka pripravimo površino za barvanje. Z metlico s fasade očistimo prah in ostale delce, ki se je ne držijo trdno, pri tem pa uporabljamo krtačo in vodo ali pa vrtno cev ali visokotlačni čistilec. Problematične dele ometa, kjer je barva odstopila, odstranimo in ga nadomestimo z novim, fasado pa pripravimo za impregnacijo, ki podlago utrdi, zmanjša njeno vpojnost in bistveno izboljša oprijem notranjih kitov in zidnih barv. Zadnja faza barvanje fasade je nanos barve, ki bo vašo hišo preoblekla v povsem novo podobo.

Nad novim videzom vaše hiše boste zagotovljeno povsem navdušeni. Za boljšo predstavo si lahko ogledate galerijo naših že zaključenih del, pohvalimo pa se lahko z mnogimi zadovoljnimi strankami, za katere smo opravljali raznovrstna slikopleskarska dela. Kontaktirajte nas za brezplačen obisk in nam zaupajte vaše želje – z veseljem vam bomo svetovali!

Podobni članki

Verjetno ste pri različnih objektih že kdaj opazili, kako izgleda nekoliko bolj stara in obrabljena fasada oziroma barva le te. Vsake toliko let vsekakor pride do trenutka, ko si želimo poskrbeti za obnovo fasade. Barvanje fasade pa je še posebej aktualno pri novih objekti...

Fasada je verjetno ena izmed zadev, ki jo med prvimi opazite na neki zgradbi. Velja, da skrbno izbrana barva fasade popestri in polepša videz objekta. Barvanje fasade pa ni pomembno zgolj iz vidika estetike, temveč je ključno predvsem zato, ker nova barva poskrbi za ohranj...

Fasada je nekaj, kar verjetno tudi vam hitro pade v oči, ko se sprehodite ali peljete mimo različnih zgradb. Na nek način vam lahko fasada pove marsikaj o sami zgradbi, vsekakor pa ima nek estetski učinek. Poleg estetskega učinka vam fasada omogoča kvalitetno bivanje in skrbi za ...

Pošlji povpraševanje
Naprej
Hvala za povpraševanje!

Vam bomo odgovorili v najkrajšem
možnem času.

Ok
Hvala za oddano naročilo!

Na navedeni e-mail naslov boste dobili predračun.
Dostava knjige je možna le po plačanem predračunu.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

Ok