Knjiga SILVO HABAT ZLATA ČELADA

Naročite svoj izvod

Notranja in zunanja slikopleskarska dela že več kot

40 let
Pošlji povpraševanje

Beljenje sten – nasveti

Svoj življenjski prostor lahko osvežite z zanimivimi barvnimi kombinacijami in vsakemu prostoru dodate, kar želite. Sliši se kot izjemno zabavno opravilo, predvsem če vemo, kako se zadeve pravilno lotiti. Ne potrebujemo le beleža ali barve in pravilnega orodja, temveč tudi nekaj spretnosti in znanja. Strokovnjaki pri Habat d.o.o. smo pripravili nasvete, ki vam lahko pomagajo pri samem postopku in vam prihranijo čas, živce in denar.

1. Nakup beleža ali barve
Ste se odločili za običajno belo barvo ali želite dom popestriti z barvnimi odtenki? Če želite barvne stene, se raje prepričajte, kako bo izbrana barva videti na večji površini. Majhen vzorec lahko poda napačno predstavo o videzu barve na večjih površinah, zato pobarvajte ploščo v velikosti vsaj 0,50 m2 in si jo oglejte v prostorih pod različno svetlobo in ob različnih urah dneva.

Pri količini barve ali beleža izračunajte kvadraturo sten in ne pozabite na strop. Če boste barvo ali belež nanašali dvakrat, podvojite količino.

2. Priprave
Pred pleskanjem morajo biti vse podlage čiste in suhe, zato pred samim postopkom z vlažno krpo pobrišite podlago in površino impregnirajte z emulzijo. Če gre za odpadajoč belež, ga lahko odstranite s krtačo in veliko vode. V primeru, ko gre za neravne površine (luknje, razpoke in neravna mesta), je potrebno stene najprej pobrusiti in nato izravnati z izravnalno maso.

Pred pleskanjem je pomembno tudi, da površine, ki jih ne želite pobarvati, temeljito prelepite. Različne elemente v prostoru, kot so luči, lestenci in vtičnice, raje odstranite, saj jih je težje prelepiti. Tla zaščitite s ponjavo, ki jo na robovih prilepite, da se ne premika.

3. Kako se lotiti?
Zlato pravilo pleskanja je, da se najprej lotimo kotov. Začnemo pri oknih, za majhne površine, kot so vogali, letve in radiatorji, pa si pomagamo s čopičem.

Po pleskanju kotov in majhnih površin se lotimo stropa in šele nato sten. Za pleskanje stropov ali višjih sten lahko uporabimo teleskopski ročaj. Manjši valji za beljenje so primerni za okvire vrat, večji pa zadržujejo dovolj barve, da lahko steno prebelite mnogo hitreje, še posebej, če ste se lotili večje kvadrature. Stene je priporočljivo pleskati najprej po dolžini, nato počez in spet po dolžini, da se barva izravna in enakomerno porazdeli.

Za pleskanje je najbolj primerna sobna temperatura, zaradi prepiha, premrzlih ali pretoplih prostorov pa se na prepleskanih površinah lahko pojavijo lise.

4. Čiščenje po pleskanju
Posušene ostanke na oblačilih poskusite izprati z obilico tople vode, ob tem pa tkanino nežno drgnite s ščetko. Majhne, toda trdovratne madeže s preproge odstranite tako, da odrežete vrhove vlaken. S stekel in drugih trdih površin jih lahko ostrgate tudi s pomočjo britvice, vendar na madež najprej razpršite nekaj sredstva za čiščenje stekel.

Se ne sliši preveč preprosto? Verjamemo. Obrnite se na slikopleskarstvo Habat d.o.o. in brezplačno vam bomo pomagali pri izbiri barv in tehnologiji izvedbe!

Slikopleskarstvo Habat d.o.o.

Podobni članki

Vsak se zaveda, kako pomembno je, da je naš dom udoben, praktičen in prijeten. Vsekakor pa je podobna zgodba tudi pri poslovnih prostorih. Poslovni prostori namreč morajo biti prav tako udobni, praktični in prijetni, če želimo, da se zaposleni v svoji službi prijetno počut...

Ste prišli do odločitve, da uredite vašo mansardo v kvaliteten prostor za bivanje? Potem imate zagotovo na spisku kar nekaj storitev, katere si morate priskrbeti na poti do vašega cilja. Verjamemo, da je na vašem spisku storitev, ki bodo mansardo uredi...

Je tudi pri vas doma napočil čas za ponovno beljenje stanovanja? Ali ste se morda lotili zaključnih del v gradbeništvu, med katera spada tudi beljenje sten? Vsekakor je beljenje stanovanja nekaj, kar je pomembno iz večih vidikov, v grobem bi lahko rekli, da iz vidika kvali...

Beljenje sten v vsako stanovanje prinese neko novo, svežo energijo. Lepo urejene in sveže beljene stene so namreč lahko vir nekega navdiha, potreba po prenovi ali podobno. Vsekakor se je pred načrtovanjem beljenja sten dobro vprašati, kaj pričakujete od beljenja ter kak&sc...

Ugled podjetja izraža mnogo dejavnikov, med drugim tudi izgled. Ključnega pomena za zaposlene v podjetju je, da se le ti na svojem delovnem mestu dobro počutijo. K dobremu počutju pripelje tudi udobje, kar pa zagotavljamo s primerno in kvalitetno opremo pisarn. To ne pomeni le kv...

Pošlji povpraševanje
Naprej
Hvala za povpraševanje!

Vam bomo odgovorili v najkrajšem
možnem času.

Ok
Hvala za oddano naročilo!

Na navedeni e-mail naslov boste dobili predračun.
Dostava knjige je možna le po plačanem predračunu.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

Ok