Knjiga SILVO HABAT ZLATA ČELADA

Naročite svoj izvod

Notranja in zunanja slikopleskarska dela že več kot

40 let
Pošlji povpraševanje

Cena slikopleskarskih storitev

Sveže prepleskano stanovanje je lahko vir navdiha in sprostitve, predvsem pa prijazno na pogled. Pleskanja stanovanja se mnogi lotijo na lastno pest, vsekakor pa je pred samim postopkom vredno premisliti, koliko časa, denarja in živcev bi prihranili, če bi se odločili za najem slikopleskarskih storitev. Pogosto so tovrstne storitve dostopne vsakemu žepu, če ne gre za posebne okoliščine, ki zahtevajo več časa, dela ali dražje materiale.

Prvi takšen dejavnik je izbira barve, za katero se odločamo predvsem glede na osebne preference. Strokovnjaki pri Habat d.o.o. vam bomo znali svetovati, katere barve so primerne za različne prostore ter katere so bolj ali manj prekrivne. Ker je pleskanje stanovanja ali sten v barvne odtenke nekoliko zahtevnejše (včasih je potrebno barvo večkrat nanesti, pleskanje v intenzivne tone pa zahteva zaščito s posebnim trakom), z zahtevnostjo dela sorazmerno raste tudi cena storitve. Tudi material zelo temnih ali intenzivnih barv je že v osnovi nekoliko dražji od nežnih tonov.

V nadaljevanju je pomembno tudi, ali želimo prostor olepšati z več barvnimi odtenki ali vzorci. Po zadnjih trendih so popularne tanke linije svetlejših barv okoli kotov med stenami in stropom, kar prostoru doda pridih elegance. Prav tako so priljubljene stene različnih barv. Pleskanje ene same stene ali stropa predstavlja odličen način za popestritev prostora, je pa takšno pleskanje nekoliko dražje kot običajno beljenje.

Stene nekaterih prostorov, ki so pod večjo obremenitvijo mehanskih udarcev ali umazanije, zahtevajo nanos latex pralne barve, ki v osnovi sodi v višji cenovni razred barv. Takšni prostori so hodniki, otroške sobe ali kuhinja, v katerih se umazanija hitreje pozna na stenah, pralna barva pa omogoča, da madeže zlahka speremo.

Dejavnik, ki bistveno vpliva na ceno slikopleskanja, je vsekakor kvadratura objekta ter tudi to, ali je stanovanje povsem prazno ali že opremljeno. Pri opremljenem stanovanju se veliko zamudimo s premikanjem in ščitenjem pohištva ter na koncu tudi s čiščenjem.

Razlika glede cene storitve varira tudi glede na to, ali gre za starejšo hišo, katere stene so bolj verjetno oluščene, neravne in po možnosti opremljene s tapetami ali poslikavami. Če gre za neravno ali poslikano podlago, je to potrebno najprej pobrusiti, nato pa zadelati manjkajoče ali neravne površine. Prav tako pri starejših gradnjah pogosteje srečamo vlažne stene, ki jih je že načela plesen, kar podaljša in podraži postopek priprave podlage in slikopleskanja.

Cene slikopleskarskih storitev so tako lahko glede na opisane dejavnike različne. Bodisi če se odločate za povsem običajno beljenje stanovanja, ali pa želite stanovanje preurediti bolj barvito, naši izkušeni slikopleskarji brezplačno pridejo na ogled k vam domov in svetujejo pri izbiri barv in tehnologiji izvedbe. Le še do konca februarja lahko izkoristite 10% popust na vse naše storitve, zato pohitite in si še pred pomladjo privoščite sveže prepleskano stanovanje.

Pošljite nam povpraševanje.
Slikopleskarstvo Habat

Podobni članki

Pošlji povpraševanje
Naprej
Hvala za povpraševanje!

Vam bomo odgovorili v najkrajšem
možnem času.

Ok
Hvala za oddano naročilo!

Na navedeni e-mail naslov boste dobili predračun.
Dostava knjige je možna le po plačanem predračunu.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

Ok