Knjiga SILVO HABAT ZLATA ČELADA

Naročite svoj izvod

Notranja in zunanja slikopleskarska dela že več kot

40 let
Pošlji povpraševanje

Glajenje in kitanje sten

Glajenje in kitanje sten

Ugodna in učinkovita prenova bivališča ali pisarne

Enega največjih učinkov pri prenovi stanovanja ali hiše najbolje dosežemo z osvežitvijo sten, podoba doma pa se povsem spremeni, ko bele stene postanejo barvite ali ko stare barvne odtenke zamenjajo novi. Obvezna osnova za uspešno in profesionalno slikopleskarstvo pa je ustrezna priprava podlage, ki se je, če nismo na tem področju strokovnjaki, pogosto lotimo napačno ali netemeljito. Pri Habat d.o.o. se priprave podlage, glajenja in kitanja sten lotimo profesionalno in v več korakih.

 

Strokovna priprava površin

V prvi vrsti priprava podlage vključuje mehansko odstranjevanje vseh slabo oprijetih in odstopajočih ometov ali napihnjenih delov, kar opravimo z različnimi orodji: kovinsko lopatico, brusnim papirjem ali žično krtačo. Pri tem postopku odstranimo tudi vse ostale moteče elemente, kot so stare tapete, žebljičke in vijake iz sten, kjer jih ne boste več potrebovali. Morebitne kovinske materiale, ki bodo pleskani, obrusimo z brusnim papirjem.

V nadaljevanju procesa prašna mesta posesamo ali ometemo s čopičem; stare stene, barvane s kredo, pa umijemo z vlažnimi gobami. Lesene površine obrusimo in obrišemo s krpo.

 

Impregnacija in temeljni premazi

Tretji korak priprave podlage vključuje impregnacijo in temeljne premaze, ki zagotavljajo bolj trajen in kvalitetnejši nanos glavne barve. Pri barvanju novih površin in obnavljanju starih je pravilen nanos premazov eden najpomembnejših dejavnikov, ki vplivajo na kakovost in lep izgled končnega barvnega filma. Impregnacija, ki mora biti izbrana glede na vrsto podlage in končnega premaza, prodira globoko v podlago, jo utrdi, zmanjša njeno vpojnost in bistveno izboljša oprijem notranji kitov in zidnih barv.
Kovinske predele tako večkrat namažemo s temeljno barvo, kredaste in prašne stene pa z emulzijo, ki površino impregnira in utrdi. Pri betonskih površinah prav tako uporabimo emulzijo, lesene površine pa prepleskamo s temeljno barvo za les.

 

Popravilo sten za maksimalen učinek barvanja

Včasih stene, ki jih želimo prepleskati, niso povsem gladke, imajo nepravilnosti (razpoke, luknjice), so hrapave ali neprijetne na otip. Da bi dosegli želeni učinek intenzivnosti barve in bili resnično zadovoljni z vašimi stenami, je potrebno pred samim postopkom pleskanja stene pokitati in zgladiti. Pri Habat d.o.o. kitamo in gladimo vse vrste podlage, pri novogradnjah pa kitanje opravimo strojno.

 

Glajenje betonskih stropov

Betonske strope in stene gladimo v več slojih. S prvim slojem podlago zgladimo na grobo, z naslednjimi pa bolj fino. Glajenje izvedemo tako, da so stene in stropu ravni ter brez večjih prehodov. Če gre za glajenje ometanih površin, uporabljamo materiale v prahu ali že namešane materiale, namenjene takojšnji uporabi. Posušene stene je potrebno na koncu še obrusiti, omesti in posesati.
Vas zanima več? Pošljite nam povpraševanje in brezplačno vam bomo svetovali o vseh podrobnostih, ki vas zanimajo. Za boljšo predstavo si lahko ogledate fotogalerijo naših že zaključenih del.

Referenčni objekti

Pošlji povpraševanje
Naprej
Hvala za povpraševanje!

Vam bomo odgovorili v najkrajšem
možnem času.

Ok
Hvala za oddano naročilo!

Na navedeni e-mail naslov boste dobili predračun.
Dostava knjige je možna le po plačanem predračunu.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

Ok