Hidroizolacija terase ali balkona

habat Novice

Balkoni in terase so izjemno priljubljeni zaradi prostornosti, zračnosti in možnosti preživljanja časa na prostem v okviru domačega objekta. Če se izkaže, da balkon ali terasa nista pravilno izvedena, lahko objekt prične propadati kaj kmalu po izvedbi. Razlog je ponavadi v neprimernih ali nekvalitetnih materialih in v pomanjkljivo izvedeni hidroizolaciji, ki povzroči pronicanje vode v beton ter povzroča razpadanje materiala, plesen in madeže. V nekaterih delih objekta lahko povzroči tudi škodo in kratek stik na električni napeljavi, če pride do nje voda.

Poliuretanska hidroizolacija terase ali balkona predstavlja optimalno zaščito pred vplivi vlage in je predpogoj za odpornost celotnega objekta. Ne glede na to, ali gre za novogradnjo ali sanacijo starejšega objekta, nudi hidroizolacija tudi v najbolj zapletenih konstrukcijah in površinah brezšivno zaščito. S tem dosežemo, da nima šibkih členov v svoji površini, ki so ponavadi vzrok vdora vode.

Ker se podnebne spremembe v zadnjih letih zaostrujejo, so vplivi močnega sonca, sevanja, neviht, poplav, snega in zmrzali vedno bolj ekstremni. Takšne spremembe močno vplivajo na materiale, lahko pa jih tudi poškodujejo ali uničijo. Poliuretanska hidroizolacija je obstojna tudi v najbolj neprijaznih razmerah – pri visokih temperaturnih obremenitvah, snegu, zmrzali, vetru, mehanskih poškodbah in UV sevanju ter nudi zaščito pred vdorom vode.

Pri Habat d.o.o. izdelavo poliuretanske hidroizolacije izvedemo z vrhunskimi dvokomponentnimi premazi, kar poskrbi za učinkovito in hitro sanacijo nastalih težav in odpravo zamakanja. V prvi vrsti pa je potrebno objekt natančno pregledati in najti optimalno rešitev. Kontaktirajte naše mojstre in si zagotovite povsem brezplačen pregled in svetovanje na domu.

Po pregledu in dogovoru o izvedbi dela v skladu z vašimi željami površino najprej popolnoma očistimo vseh prašnih delcev in materiala, ki ni sprijet s podlago. Ker se material poliuretana nanese v tekoči obliki, dopušča aplikacijo tudi na staro podlago ali keramiko. Če je podlaga slaba in odpadajoča, jo odstranimo in pokrpamo z malto, v nadaljevanju pa pobrusimo z diamantnimi rezkarji in pripravimo na apliciranje dvokomponentne poliuretanske smole. Poliuretanska hidroizolacija nepredušno zalije celotno površino, težavna mesta, kot so predeli okoli dimnika, sifoni, robovi in razpoke, pa predhodno ojačamo z armaturo in s tem zagotovimo popolno zaščito.

Ker hidroizolativni premazi obstajajo v več barvah, so lahko poleg zaščite tudi dobrodošla popestritev in dekoracija objekta. Navadno premaze posujemo še z dekorativnimi barvnimi lističi, zato je končni videz vašega balkona ali terase lep in enostaven za čiščenje.