Knjiga SILVO HABAT ZLATA ČELADA

Naročite svoj izvod

Notranja in zunanja slikopleskarska dela že več kot

40 let
Pošlji povpraševanje

Izolacija kislinskih bazenov in rezervoarjev

Izolacija kislinskih bazenov in rezervoarjev

Bazene in rezervoarje v industrijskih obratih, kjer se nahajajo kisline, baze ali druge agresivne kemikalije, je obvezno potrebno dobro zaščititi in izolirati. Razlog je preprost: tovrstne kemikalije lahko začnejo hitro razjedati podlago in povzročati razpadanje betonskih površin. Ker lahko uničenje betona v končni fazi povzroči izlitje nevarnih snovi, ki so ogrožujoče za človeka in naravo, je potrebno dobro zatesniti tudi vse preboje in odtočne cevi iz bazena ali rezervoarja.

Kako se lotimo izolacije kislinskih bazenov in rezervoarjev? V prvi vrsti je dobro za nasvet povprašati strokovnjake na področju izolacij, ki podajo oceno o zahtevnosti izoliranja. Pri Habat d.o.o. imamo z izolacijami dolgoletne izkušnje, v nadaljevanju pa za natančnejšo predstavo navajamo konkreten primer izvedbe del.

Za podjetje Knauf Insulation smo izdelali zaščito bazenov nove linije, v katerih se bodo nahajale večje količine bazičnih raztopin z nizko Ph vrednostjo. Beton je potrebno pred takšnimi snovmi dobro zaščititi, saj bi v nasprotnem primeru v nekaj letih razpadel.

Betonske stene smo utrdili na dva načina:

  • mehansko in
  • kemijsko.

V prvi vrsti smo nanesli sloj z mineralnim tesnilnim premazom z aktivnimi snovmi, ki kristalizirajo in s tem zatesnijo kapilare. Bazen je bil betoniran komaj teden dni prej, zato je bil še svež in vlažen ter je bil nanos premaza bistven za nadaljnji postopek. Premazi nemškega proizvajalca Koster omogočajo obdelavo vlažnih površin, kar je posebnost in hkrati velika prednost njihovih materialov pred konkurenčnimi proizvajalci.

Naslednji dan smo obdelavo betonov nadaljevali z nanosom nizkoviskoznega dvokomponentnega tesnila, s katerim smo hitro in učinkovito izolirali ter zaščitili površine, v katerih se bodo nahajale agresivne kemične zmesi.

Na tretji in hkrati zadnji stopnji smo nanesli končni pur-bitumenski premaz. Uporabili smo elastičen in fleksibilen poliuretanski premaz, ki je visoko odporen na mehanske in kemične obremenitve, kot so morska voda, solne raztopine ter organske in anorganske baze ter kisline.

S takšno obdelavo betonov pri Habat d.o.o. zagotovimo visoko mehansko in kemijsko odpornost betona. Beton brez takšne zaščite bi kmalu začel popuščati agresivnosti bazičnih snovi, v nekaj letih pa bi zaradi razjedanja začel razpadati, kar bi vplivalo na zaustavitev celotne linije v podjetju.

S pravilno zaščito in pravo izbiro strokovnjakov na področju izolacij boste beton tako lahko ohranili več let ali celo desetletij. Posvetujte se z našimi strokovnjaki: brezplačno vam bomo svetovali in prišli na ogled v podjetje. Zavedamo se, da vam lahko pomagamo najti optimalno rešitev le, če si prostore v vašem podjetju natanko ogledamo in skupaj poiščemo najustreznejši način dela.

Izvedba hidroizolacije – Habat d.o.o.

Podobni članki

Pošlji povpraševanje
Naprej
Hvala za povpraševanje!

Vam bomo odgovorili v najkrajšem
možnem času.

Ok
Hvala za oddano naročilo!

Na navedeni e-mail naslov boste dobili predračun.
Dostava knjige je možna le po plačanem predračunu.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

Ok