Kapilarni dvig

habat Novice

Vlaga je zadeva, ki je verjetno vsem prav dobro poznana. Prav gotovo se vam je že zgodilo, da ste v nekem prostoru svojega stanovanja opazili vlago. Verjetno se zavedate, da ima vlaga negativne učinke tako na zdravje, kot tudi na samo kvaliteto in ohranjenost prostora. Zato je pomembno, da ko opazimo vlago pravilno ukrepamo ter nadaljnje tudi preventivno skrbimo, da ne bo prišlo do ponovnega pojava vlage.

Kapilarna vlaga je nekaj povsem običajnega, sploh pri nekoliko starejših objektih ali pa pri bolj nekvalitetno grajenih objektih. Gre namreč za vlago, ki nastane v primeru slabe oz. dotrajane hidroizolacije, prebite hidroizolacije in seveda tudi v primeru odsotnosti hidroizolacije. Vsekakor pa kapilarna vlaga ni nekaj, česar ne bi morali odstraniti ali preventivno preprečevati. Strokovnjaki, ki imajo na področju hidroizolacij veliko znanja in izkušenj, dobro vedo tudi to, kako pride do kapilarne vlage in kako se soočati z njo.

Naše podjetje se že kar nekaj časa ukvarja s kapilarno vlago. Strokovnjaki kapilarno vlago rešujemo z vrtanjem lukenj v steno. Te luknje ležijo nekje 10 cm od tal, razmik med njimi pa je nekje od 8 do 10 cm. V luknje nato strokovnjaki injektirajo posebno kremo, katera ustvari bariero in s tem preprečuje tudi dvig kapilarne vlage. Na delu stene, kjer poteka vrtanje lukenj in injektiranje, se ves omet v višini do približno 50 cm odstrani od zidu. V tem smislu je kasneje pomembno, da se izvede še en hidroizolativni premaz. Tu se strokovnjaki odločijo za hidroizolativni premaz na osnovi kristalizacije. Zadeva se na tak način sanira nazaj, v nadaljevanju pa poteka kitanje in glajenje stene. Po uspešnem kitanjem in glajenju stene, je pomembno tudi kvalitetno pleskanje s paropropustno barvo.

V kolikor vas zanima več o omenjeni storitvi oziroma se sami soočate s kapilarno vlago, vas vabimo, da nas kontaktirate preko kontaktnih podatkov na naši spletni strani. Razložili vam bomo, zakaj pride do kapilarne vlage, kako se soočati s tovrstno vlago ter kako se ji izogniti v prihodnosti. Skupaj bomo prišli do najbolj optimalne rešitve za vaš objekt in vam pomagali na poti do kvalitetnega in zdravega bivalnega prostora brez vlage.