Pravilnik o uporabi piškotkov na spletni strani

Ob vsakem obisku spletne strani www.slikopleskarstvo-habat.si se na spletnem strežniku ponudnika gostovanja avtomatsko shranjuje dnevniške datoteke spletnega strežnika. Na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran www.slikopleskarstvo-habat.si se beležijo podatki o obisku spletnih strani, in sicer IP naslov obiskovalcev, verzija brskalnika, datum in ura ter podatek o ponovni povezavi. 

Podjetje Slikopleskarstvo HABAT tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki. Pogodbeni obdelovalec (ponudnik gostovanja spletnega strežnika) osebne podatke obdeluje samo za namen zagotavljanja storitve vzdrževanja spletnega mesta na naslovu www.slikopleskarstvo-habat.si.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled naše spletne strani, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo sledenje uporabnikom tudi čez več spletnih mest. 

Upravljanje s piškotki

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete. Vendar to lahko omeji zmožnost vaše komunikacije s spletnim mestom www.slikopleskarstvo-habat.si.

V tem primeru spletno mesto www.slikopleskarstvo-habat.si v vašem brskalniku ne bo naložilo nobenega trajnega piškotka razen lastnih piškotkov, s katerimi analiziramo obiskanost spletnega mesta. S tem pa vam ne bomo mogli zagotoviti, da boste lahko spletno mesto uporabljali v celoti. Tudi če piškotke sprejmete, jih lahko pozneje še vedno izbrišete z orodji vašega brskalnika.

Piškotki nam omogočajo, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta www.slikopleskarstvo-habat.si, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

 

Konkretne primere uporabe piškotkov na spletni strani www.slikopleskarstvo-habat.si:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in izboljšavo spletne strani.

Katere piškotke uporabljamo?

Oznaka piškotka Aplikacija Namen
Ciljanje / oglaševanje
1P_JAR Google Analytics Ta piškotek vsebuje informacije o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran in kakršenkoli oglas, ki ga je morda videl pred obiskom omenjene spletne strani.
ANID Google Analytics Piškotek se uporablja za oglaševanje, ki se prikazuje preko spleta in je shranjen na google.com.
CONSENT Google Ta piškotek shrani nastavitve in druge podatke o obiskovalcu. Zlasti želeni jezik za prikaz strani, število rezultatov iskanja na strani.
HSID Google Ta piškotek nastavi DoubleClick, da ustvari profil interesov obiskovalcev spletne strani in prikaže ustrezne oglase na drugih spletnih mestih.
NID Google Ta piškotek nastavi DoubleClick, da pomaga sestaviti profil interesov obiskovalcev spletne strani in prikaže ustrezne oglase na drugih spletnih mestih.
SAPISID Google Ta piškotek DoubleClick običajno na spletnem mestu postavijo oglaševalski partnerji in jih uporabijo za oblikovanje profila interesov obiskovalca spletnega mesta in prikazovanje ustreznih oglasov na drugih spletnih mestih. Ta piškotek deluje tako, da skupaj identificira brskalnik in napravo.
SIDCC Google Piškotek se uporablja kot varnostni ukrep za zaščito podatkov uporabnikov pred nepooblaščenim dostopom.
SSID YouTube Ta piškotek se uporablja za predvajanje videoposnetkov YouTube, vgrajenih na spletnem mestu.
Varnostniza preverjanje pristnosti uporabnikov, preprečevanje lažne uporabe identitete za prijavo in zaščito uporabniških podatkov
__Secure-3PAPISID Google Za namene ciljanja ustvari profil interesov obiskovalcev spletnega mesta za prikaz ustreznih in prilagojenih Google oglasov.
__Secure-3PSID Google Uporablja se za namene ciljanja za oblikovanje profila interesov obiskovalca spletnega mesta, da se prikaže ustrezno in prilagojeno Googlovo oglaševanje.
__Secure-HSID Google Uporablja se za varnostne namene za shranjevanje digitalno podpisanih in šifriranih zapisov uporabnikovega ID-ja Google računa, ki Googlu omogoča preverjanje pristnosti uporabnikov, preprečevanje goljufivih identitet in zaščito podatkov. Za namene ciljanja za prikazovanje ustreznih in prilagojenih vsebin oglasov.
__Secure-SSID Google Uporablja se za shranjevanje informacij o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto in kakršnokoli oglaševanje, ki ga je morda videl pred obiskom tega spletnega mesta, poleg tega pa se uporablja za pomoč pri prilagajanju oglaševanja v Googlovih znamkah s shranjevanjem zadnjih iskanj obiskovalca, prejšnjih interakcij z oglasi ali rezultati iskanja in obiski spletnega mesta oglaševalcev.
__Secure-APISID Google To so bistveni piškotki, ki jih uporablja Google reCAPTCHA. Ti piškotki uporabljajo edinstven identifikator za sledenje.
Analitični
OTZ Google Analytics Ta piškotek se uporablja za sledenje informacij o prometu na spletni strani.
_ga Google Analytics Ime piškotka je povezano z Google Analytics – kar je pomembno za njegovo posodobitev. Ta piškotek se uporablja za razlikovanje edinstvenih obiskovalcev z dodelitvijo naključno ustvarjene številke kot identifikator stranke. Vključena je v vsako zahtevo podstrani na spletnem mestu in se uporablja za izračun podatkov o obiskovalcih, sejah in kampanjah za poročila o analitiki spletnih mest. 
_gid Google Analytics Piškotek je povezan z Google Analytics, shranjuje in posodablja edinstveno vrednost za vsako obiskano stran.
Obvezni
PHPSESSID Piškotek, ustvarjen s programi, ki temeljijo na jeziku PHP. To je identifikator splošnega namena, ki se uporablja za vzdrževanje spremenljivk uporabniške seje. 
SID Ta piškotek je namenjen za upravljanje stanja seje.
Tehnični
APISID YouTube Piškotek se uporablja za predvajanje videoposnetkov YouTube, vgrajenih na spletnem mestu.
SEARCH_SAMESITE WordPress Piškotek za preverjanje pristnosti WordPressa. V podprtih brskalnikih (vsi trenutni IE, Edge, Chrome in Firefox) lahko to učinkovito prepreči vse napade ponarejanja zahtevkov na spletni strani.

S piškotki ni mogoče izvajati programov ali okužiti računalnika z virusi. Piškotek nam ne omogoča nikakršnega dostopa do vašega sistema ali osebnih podatkov.

Spletno mesto www.slikopleskarstvo-habat.si se zavezuje, da bo po svojih najboljših možnih močeh varovalo podatke in zasebnost obiskovalcev spletne strani. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi s pogoji uporabe piškotkov na spletnem mestu www.slikopleskarstvo-habat.si nam lahko pišete na spodaj navedene kontakte:

Habat d.o.o.

Ulica pod gozdom 14

1236 Trzin

ali na e-mail: habat_doo@siol.net