Prednosti epoksi tlakov

habat Novice

Epoksi tlaki so že nekaj let način, kako priti do kar najbolj odpornih tal. Nekaj let so se pojavili na trgu in od takrat naprej jih opeva vedno več ljudi. Zakaj so epoksi tlaki tako zelo opevani? Kakšne so prednosti tovrstnih tlakov? V katere prostore bi jih umestili in kako lahko tudi vi čim prej pridete do njih? Odgovore na takšna in drugačna vprašanja glede epoksi tlakov vam lahko ponudi osebje našega podjetja, saj se zadnjih nekaj let uspešno ukvarjamo tudi s tem področjem. Epoksi tlaki so nas tako zelo navdušili, da smo si pridobili veliko znanja in seveda tudi izkušenj, ki nam danes omogočajo, da lahko svojim strankam nudimo kvalitetno storitev in svetovanje glede epoksi tlakov.

Pa poglejmo nekaj osnovnih lastnosti oziroma prednosti epoksi tlakov. Osnova epoksi tlakov je epoksidna smola, kateri je dodan agregat in trdilec, pogosto tudi drugi dodatki, kot so na primer razni ojačevalci. Na voljo so tudi epoksi smole na vodni osnovi, ki vas bodo prepričale s svojo prijaznostjo okolju. V te epoksidne smole so nato vmešani različni pigmenti, kar pomeni, da lahko pridemo do različnih odtenkov epoksi tlakov. Vsebnost polnila epoksi tlakov pa omogoča regulacijo zaključne površine tlaka, torej ali gre za povsem gladko površino, za hrapavo, mat, sijočo in podobno.

Epoksi tlaki so vsekakor zelo odporni, tako na razne mehanske poškodbe, kot tudi na različne kemikalije, topila, čistila in kisline. Poleg tega se epoksi tlaki ponašajo tudi z visoko tlačno in upogibno trdnostjo. Vse to vodi do trenda uporabe epoksi tlakov v tistih prostorih, kjer je značilna visoka možnost obremenitve zaključnih slojev. V tem smislu lahko rečemo, da so epoksi tlaki predvsem priljubljeni v industriji, vendar pa se zadnje čase pojavlja priljubljenost le teh tudi v domovih. Epoksi tlaki so namreč vse navdušili s svojo odpornostjo in tudi izgledom.

V kolikor bi torej tudi vas zanimalo več informacij o epoksi tlakih oziroma razmišljate o tem, da bi tudi vi poskrbeli za zaščito vaših tal z epoksi tlaki, vas lepo vabimo, da nas kontaktirate. Skupaj bomo našli najbolj optimalno rešitev za vaša tla, glede na vaše želje in potrebe, mi pa bomo svoje delo opravili kar najbolj kvalitetno.