Knjiga SILVO HABAT ZLATA ČELADA

Naročite svoj izvod

Notranja in zunanja slikopleskarska dela že več kot

40 let
Pošlji povpraševanje

Suhomontažna gradnja

Suhomontažna gradnja se razvija v moderen in racionalen način izgradnje, predelave, obnove in modernizacije bivalnih, poslovnih in drugih prostorov. “Suha” montaža in uporaba vnaprej izdelanih sestavnih delov omogoča časovno in stroškovno ugodno gradnjo, primerna pa je za novogradnje, kot tudi za adaptacije in rekonstrukcije vseh vrst prostorov.

Prednosti suhomontažne gradnje so njene odlične gradbene lastnosti, ki znižajo gradbene stroške ter nudijo povsem nove ustvarjalne možnosti oblikovanja. V podjetju Habat d.o.o. uporabljamo biološko neoporečne in okolju prijazne materiale, zato je takšna vrsta gradnje idealna rešitev za urejanje vaših prostorov.

Med suhe montaže štejemo izdelavo pregradnih in predelnih sten, oblogo sten, izdelavo spuščenih stropov in izdelavo mansarde. Pri gradnji sledimo novostim na področju suhomontažne gradnje in se z vami in arhitekti posvetujemo pri gradbenem procesu.

  • Predelne stene

Ker so predelne oz. pregradne stene odlična rešitev, da brez gradbenih posegov ločite prostor, je njihova izjemna prednost enostavnost posega v prostor brez gradnje konvencionalnih vmesnih sten.

Primerne so za postavitev tako v suhih kot tudi vlažnih prostorih, le da je potrebno v vlažnih prostorih montirati mavčne plošče, ki so odporne na vlago. Na ravni površini predelne (pregradne) stene lahko nemudoma opravimo beljenje ali polaganje ploščic, v takšno steno pa lahko vgradimo tudi okno ali vrata.

  • Spuščeni stropi

Spuščeni strop montiramo takrat, kadar želimo znižati višino prostora ali pa preprosto skriti konstrukcijske dele in instalacijske vode pod stropom objekta.

Izdelani so iz različnih materialov, primerni pa so za delavnice, pisarne, avle, salone, sejne sobe in podobne prostore. Njihova prednost je enostavna in hitra montaža, poleg tega pa so pri sistemu spuščenih stropov dekorativne možnosti in kombinacije plošč praktično neomejene.

  • Obloga podstrešja

Izoliranje oz. obloga podstrešja služi izolaciji ostrešja, pri kateri je pomembna zatesnitev odprtin, skozi katere prihaja zrak. Z vrsto in debelino izolacije namreč pridobivamo toplotno izolativnost ostrešja.

Priporočljiva debelina izolacije je 20-30cm, vsekakor pa je debelina odvisna od tipa ostrešja in vrste izolacije, kar vam lahko najbolje svetujemo strokovnjaki na svojem področju.

Pri Habat d.o.o. vam nudimo brezplačen obisk in svetovanje na vašem domu, v podjetju in drugih prostorih. Zavedamo se, da vam lahko najbolje svetujemo, če si prostor natanko ogledamo.

Ne glede na zahtevnost vaših želja, vam zagotavljamo optimalno in estetsko rešitev ter kvalitetno in hitro izvedeno delo!

Podobni članki

Pošlji povpraševanje
Naprej
Hvala za povpraševanje!

Vam bomo odgovorili v najkrajšem
možnem času.

Ok
Hvala za oddano naročilo!

Na navedeni e-mail naslov boste dobili predračun.
Dostava knjige je možna le po plačanem predračunu.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

Ok