Značilnosti epoksi tlakov

habat Novice

Pri vsaki gradnji objekta, pa naj bo to hiša, skladišče, garaža, podjetje ali karkoli drugega, želimo poskrbeti za to, da bo objekt kar se le da kvaliteten in bo na ta način tudi dolgo časa ostal v dobrem stanju. V okviru tega je seveda potrebno poskrbeti tudi za kvalitetna zaključna dela v gradbeništvu. Poskrbeti moramo za ustrezno hidroizolacijo, kvalitetno fasado, urejeno notranjost objekta in tudi za odporna tla. Ko pride do razmisleka o odpornosti in trajnosti tal, je priporočljivo, da svojo pozornost usmerimo na epoksi tlake.

Epoksi tlaki so bili nekaj let nazaj razširjeni predvsem v industriji, torej v raznih proizvodnih halah, skaldiščih in drugih prostorih, kjer je značilna uporaba različnih kemikalij, visoka obremenitev tal, vožnja z viličarjem in drugimi stroji ter podobno. Zadnjih nekaj let  pa se epoksi tlake vedno bolj uporablja tudi doma. Epoksi tlaki se tako pojavljajo predvsem v tistih prostorih, ki zahtevajo neko dodatno vzdrževanje in čiščenje, na primer v garaži, kurilnici, delavnici in podobno. In zakaj je temu tako?

Epoksi tlaki so zelo odporni na mehanske poškodbe, kemikalije, topila, kisline in čistila. Imajo visoko tlačno in upogibno trdnost. Zaradi teh lastnosti se uporabljajo tudi v prostorih, kjer je visoka obremenitev zaključnih slojev. Epoksi tlake izberemo glede na pričakovano obremenitev v prostoru, z večjo obremenitvijo izberemo večjo debelino.

Kakšna sploh je struktura epoksi tlakov? Osnova epoksi tlakov je epoksidna smola, kateri je dodan agregat in trdilec. Ko smola reagira s trdilcem se ustvari polimerno vezivo.

Naše podjetje zadnjih nekaj let med drugim ponuja tudi storitev epoksi tlakov. Na področji epoksi tlakov smo izobraženi, usposobljeni in vedno uporabljamo take materiale ter pripomočke, da lahko vsaki stranki zagotovimo kar najboljšo storitev. Če imate kakršno koli vprašanje glede epoksi tlakov ali pa morda kakšne pomisleke in ne veste, ali bi bili epoksi tlaki primerni tudi za vaša tla ali ne, vas vabimo da nas kontaktirate in skupaj bomo prišli do rešitve, ki bo optimalna za vas oziroma za vaša tla.