Pleskanje dnevne sobe in ostalih bivalnih prostorov – ideje, napotki

habat Novice

Pleskanje dnevne sobe

Dnevna soba je osrednji prostor doma, kjer preživimo največ časa. Ker je namenjena sprostitvi, počitku in druženju, naj bo urejena praktično in estetsko. Po zadnjih trendih pri urejanju dnevne sobe velja pravilo »manj je več«, upoštevati pa je potrebno tudi barve in materiale v okolici, osvetljenost prostora in vaše osebne preference.

Čeprav se zdi pleskanje bivalnega prostora zabavno opravilo, se včasih zatakne že pri pripravah. Pozorni moramo biti na vrsto in stanje podlage, da lahko beljenje in pleskanje ustrezno izvedemo. Vsekakor ne gre brez pravilne izbire barv, ki lahko bistveno vplivajo na naše počutje. Pri izbiri odtenka barve si lahko pomagate s splošnimi smernicami. Vsiljive in močne barve prostor optično zožijo, nasprotno pa dajejo mirne in nevsiljive barve občutek prostornosti. Hladne barve, kot so modra, bela, hladnejši odtenki zelene in vijolična, so nevpadljive, zato prostoru pustijo zračen pridih. Toplejše barve, kot so rdeča, rumena, oranžna in rjava, pa lahko v prostor vnesejo domačnost, a ga obenem tudi optično pomanjšajo.

Pomembna je tudi zaščita tal in pohištva, kar nam bo na koncu prihranilo veliko časa, ko bomo prostor čistili odvečne barve ali beleža.

Pleskanje dnevne sobe in tudi ostalih prostorov je lahko zahtevno in zamudno opravilo, zato ga mnogi z veseljem prepustijo spretnim rokam strokovnjakov, ki delo opravijo hitro, natančno in kvalitetno. Izbira dobrega in zanesljivega slikopleskarja je prepuščena vam, vsekakor pa poznavalci priporočajo tiste, ki na svojem področju delujejo vrsto let in se ponašajo z dobrimi referencami. Slikopleskarstvo Habat slovi po več kot 35-letni tradiciji, s kakovostjo svojih storitev pa so prepričali mnoge zahtevnejše stranke (Gorenje d.d., Akrapovič d.d., Lek d.d.).

Za pleskanje bivalnih prostorov uporabljamo moderna orodja in materiale ter izpopolnjene metode dela, že na samem začetku pa vas obiščemo na domu in vam brezplačno svetujemo pri izbiri barv in tehnologiji izvedbe. Naši izkušeni strokovnjaki so pozorni na vrsto in stanje podlage ter glede na oceno prostora izvedejo vse potrebne faze za pripravo podlage na beljenje in pleskanje. Pred samim delom veliko pozornosti posvetimo zaščiti prostora, na koncu pa za seboj počistimo vse sledove svoje obrti.

Stranke, ki zaupajo Slikopleskarstvu Habat, so navdušene nad kvaliteto storitev in natančnostjo izvedbe del. Tudi v primeru, ko končni rezultat ni povsem v skladu s pričakovanji, na vsa dela zagotavljamo 2 leti ali več garancije, zato je vsaka skrb odveč. Če razmišljate o pleskanju dnevne sobe ali ostalih prostorov, je ravno zdaj pravi čas, saj strokovnjaki pri Habat d.o.o. ponujamo kar 10% popust na vse slikopleskarske storitve.

O pleskanju bivalnih prostorov je vredno razmisliti predvsem pozimi, ko nimamo veliko dela z urejanjem zunanjosti in okolice hiše ali stanovanja. Zimske urice so tako pravi čas za popestritev vam najbolj ljubih prostorov, v katerih preživljate večino lepih trenutkov.