Epoksi tlaki cena polaganja

habat Novice , , , ,

Epoksi tlaki cena – kaj jo določa?

Epoksi tlake najbolj pogosto srečamo v industrijskih prostorih, gotovo pa ste jih na lastne oči že videli v trgovinah, razstavnih prostorih, šolah in v parkirnih hišah. Ta tehologija se prav tako lahko uporablja za prostore, kot so zastekljeni balkoni, javna stranišča, javne kuhinje, kabinete ali hodnike, pa tudi za stanovanjske prostore, kjer želimo tla dodatno utrditi in polepšati.

Epoksi tlake in premaze uporabljamo tam, kjer so tla nekoliko bolj obremenjena, primerna podlaga za polaganje epoksi tlakov pa je betonska površina, ki mora biti predhodno dobro pripravljena.

Če niste strokovnjak na področju epoksi tlakov, boste sami le s težavo izbrali ustrezen sistem, ki bi bil najbolj primeren za vaš prostor. Vsak prostor je specifičen, zato je od izbire vrste epoksi tlaka, kvadrature in zahtevnosti podlage odvisna tudi cena polaganja epoksi tlakov. V podjetju Habat d.o.o. se pri svojem delu odločamo na podlagi dolgoletnih izkušenj, zato vam bomo znali svetovati glede izbire pravih materialov in skupaj sestaviti najugodnejšo ponudbo.

Prvi korak pri izbiri epoksi tlakov je posvet s strokovnjaki, ki bomo brezplačno prišli na ogled vaših prostorov in vam svetovali. Obstaja namreč veliko različic izvedbe epoksidnega tlaka, ki jih v osnovi delimo na samorazlivne epoksi tlake, epoksi premaze, debeloslojne epoksi premaze in vodne epoksi premaze.

Cena za različne vrste in izvedbe epoksi tlakov je odvisna od:

  • stanja obstoječega tlaka: kako je tlak trenutno izveden, kakšna je vlažnost, ali ima razpoke;
  • namembnosti prostora: ali bodo v prostoru prisotne kemikalije, ali obstaja potreba po antistatičnosti, mehanski odpornosti, protizdrsnosti, ali pa gre za hišni interier;
  • časovne omejenosti: nanos hitro sušečih sistemov, nanos na svež beton, klasičen nanos;
  • zahteve po obstojnosti oz. dolgotrajnosti;
  • kvadrature.

Epoksi tlaki so v svoji osnovi industrijski tlaki, se pa je v zadnjih letih razvil trend implemetiranja teh materialov tudi v zasebnih prostorih. Če gre za tlak, ki bo namenjen industrijski rabi, so pričakovanja glede končne namembnosti drugačna kot v neindustrijskih ambientih.

V prvem primeru gre za zaščitno preplastitev tal, ki so odporna prosti različnim poškodbam, razlitim kemikalijam in težkim predmetom. Ko izbiramo tlak za interier, pa nas zanima predvsem obstojnost in estetski videz, zato namesto klasičnega industrijskega sistema raje izberemo dekorativne tlake. Te na koncu premažemo z zaščitnim zaključnim premazom iz poliuretana, ki zagotavlja zaščito površine in ohranja enakomeren lesk ali mat videz.

Zaupajte svoje prostore strokovnjakom z izkušnjami – odločite se za kakovostno, učinkovito in hitro opravljeno izvedbo epoksi sistemov. Na vsa dela dajemo tudi 2 leti ali več garancije, zato kar brez skrbi – obljubimo vam, da bo končni videz povsem takšen, kot ste si zamislili