Samorazlivni epoksi tlaki

Samorazlivni epoksi oz. epoksidni tlaki se danes uporabljajo za različne namene, predvsem pa so namenjeni prostorom, ki so visoko mehansko in kemično obremenjeni. Poglavitne prednosti tovrstnih tlakov so namreč visoka obrusna trdnost in varnost, dobra kemična odpornost, estetski izgled ter enostavnost vzdrževanja in čiščenja.

Samorazlivni tlaki se izvajajo v debelinah od 1 do 5 mm, sestavljeni pa so iz epoksi smole, trdilca in polnil. Poleg naštetih poglavitnih prednosti so priljubljeni tudi zaradi ugodnih cen: pri pravilni izbiri in kakovostni izvedbi epoksi tlaka se ob upoštevanju stroškov za vzdrževanje njihova uporaba visoko obrestuje.

Poglavitnega pomena za dobro izvedbo samorazlivnega epoksi tlaka so okoliščine, v katerih ga nanašamo, zato se je v takem primeru priporočljivo obrniti na izkušene izvajalce. V podjetju Habat d.o.o. pri nanosu upoštevamo vplive okolja, temperaturne spremembe in lastnosti podlage: vse to je lahko bistvenega pomena, da se izognemo poškodbam, slabe oprijemljivosti, madežem ali luknjicam.

Najbolj pomembna pa je priprava primerne podlage, ki mora biti čista in trdna, zato jo običajno predhodno obrusimo, peskamo ali rezkamo. Podlaga ne sme biti vlažna, preveriti je potrebno morebitne razpoke in jih, če so večje, predhodno sanirati.

Samorazlivni epoksi tlak običajno nanašamo običajno v dveh ali treh slojih:

  • Prvi sloj predstavlja temeljni premaz, ki zagotovi dobro oprijemljivost na podlago, jo zapre in učvrsti;
  • Drugi sloj se nanaša kot samorazlivni epoksi tlak – v primeru zelo visokih obremenitev pa nanesemo poliuretanski samorazlivni tlak, ki ima končno debelino med 6 in 9 mm;
  • Z dodajanjem posipa (peska) lahko po želji dosežemo protidrsni učinek, za večjo dekorativnost pa lahko po zadnjem sloju posujemo barvne lističe.

Za boljšo predstavo končnega videza vaših prostorov si lahko ogledate fotogalerijo že zaključenih del, ki smo jih opravili v prostorih podjetij Lek, Belinka, Gorenje, na letališču Jožeta Pučnika … Zagotavljamo vam kvalitetno izvedena dela z uporabo najboljših materialov, na opravljeno delo pa dajemo tudi garancijo dve leti ali več!

Zaupajte nam, kakšne prostore želite in z veseljem vam bomo svetovali.